Praktijk voor beeldende begeleiding
Over Karin Brandt

Wie ben ik

Na afronding van mijn Bachelor of Social Work (CMV) en de de Post Bachelor Communicatietrainer heb ik als zelfstandig gevestigd communicatietrainer gewerkt in de gezondheidszorg, de dienstverlening en met kader van patiëntenverenigingen.

Na afronding van de Voortgezette Opleiding Supervisie en Coaching werd ik tevens actief als zelfstandig gevestigd supervisor. Tijdens mijn opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen en Counselen ontdekte ik de kracht van creatieve expressie voor de begeleiding van cliënten.

Beeldende begeleiding

Sinds 2009 richt ik me op cliënten in de palliatieve fase die thuis, in een hospice of palliatieve unit verblijven en hun naasten. Momenteel ben ik als zelfstandig gevestigd beeldend begeleider verbonden aan hospice en VPTZ Delft en hospice Het Vliethuys in Voorburg. Ik begeleid daar, in samenwerking met de leden van het team, gasten van het hospice en hun naasten.

Landelijke ontwikkeling Beeldende begeleiding

In 2015 was ik namens Leerhuizen Palliatieve Zorg projectleider van het project “Beeldende begeleiding van palliatieve patiënten en hun naasten in het hospice”. Mede dankzij subsidie van KWF Kankerbestrijding hebben we in acht hospices beeldende begeleiding kunnen implementeren. Het projectjaar heeft landelijk een ontwikkeling in gang gezet. Het “Netwerk Beeldende begeleiding in de laatste levensfase” is opgericht in 2016. Momenteel is Beeldende begeleiding in 16 hospices een mogelijkheid voor cliënten en hun naasten.

Mijn missie

Het is mijn missie om als beeldend begeleider een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van mensen in de laatste levensfase en hun naasten door het bieden van emotionele ondersteuning en het faciliteren van prettige en ontspannen momenten.

Om mijn vakkennis up-to-date te houden volgde ik de afgelopen jaren diverse scholingen op gebied van verlies en rouw o.a. bij de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht, het RINO en  Leerhuizen Palliatieve Zorg te Rotterdam. De opleiding Stervensbegeleiding bij het NIS te Utrecht heeft mijn werk verdieping gegeven. De zesdaagse bijscholing Presentie bracht me nog meer verfijning in het aansluiten en afstemmen. Het volgen van twee modules bij de Celebrantenopleiding van de Universiteit van Humanistiek gaf me inspiratie op het vlak van levenseinderituelen.

Maar het meest ben ik “geschoold” door alle mensen die ik heb ontmoet in de hospices. Ik ben intens dankbaar voor deze ontmoetingen. Dat ik deze mensen nabij heb mogen zijn en heb mogen begeleiden heeft me gevormd als mens en als Beeldend begeleider.

Tarieven 2020

Beeldende begeleiding van cliënten

Beeldende begeleiding (individueel of samen met naasten)35,- per half uur
(exclusief materiaal en reiskosten)
Plek waar een cliënt verblijft

Voor leidinggevenden: Ondersteuning bij inbedden Beeldende begeleiding

Presentatie over Beeldende begeleiding120 euro
(exclusief reiskosten)
In uw organisatie
Adviesgesprek over inbedden Beeldende begeleiding in uw organisatie100 euro per uurPraktijkruimte te Delft

Voor aspirant Beeldend begeleiders

Individuele coaching90 euro per uurPraktijkruimte te Delft
Tweedaagse masterclass365 euro
(inclusief boek ‘Beeldende begeleiding in de laatste levensfase. Als woorden tekort schieten’ en reader)
Locatie in Rotterdam
Tiendaagse Leergang1450 euro
(inclusief koffie/thee, boek ‘Beeldende begeleiding in de laatste levensfase. Als woorden tekort schieten’, reader Leergang Beeldende begeleiding
en beeldend materiaal dat wordt gebruikt op de opleidingsdagen. Exclusief lunch en
beeldend materiaal nodig voor thuisopdrachten.)
Inloophuis Debora in Delft

Wees welkom om te reageren

Bent u geïnteresseerd in Beeldende begeleiding of heeft u andere vragen?