Praktijk voor beeldende begeleiding
Over Karin Brandt

Wie ben ik

Na afronding van mijn Bachelor of Social Work (CMV) en de Post Bachelor Communicatietrainer heb ik als zelfstandig gevestigd communicatietrainer gewerkt in de gezondheidszorg, de dienstverlening en met kader van patiëntenverenigingen.

Na afronding van de Voortgezette Opleiding Supervisie en Coaching werd ik tevens actief als zelfstandig gevestigd supervisor. Tijdens mijn opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen en Counselen ontdekte ik de kracht van creatieve expressie voor de begeleiding van cliënten.

Beeldende begeleiding

Sinds 2009 richt ik me op het begeleiden van mensen in de laatste fase van het leven die thuis, in een hospice of palliatieve unit verblijven en hun naasten. Momenteel ben ik als zelfstandig gevestigd beeldend begeleider verbonden aan hospice Het Vliethuys in Voorburg. In samenwerking met de leden van het team, begeleid ik de gasten van deze hospices en hun naasten.

Landelijke ontwikkeling Beeldende begeleiding

In 2015 was ik namens Leerhuizen Palliatieve Zorg projectleider van het project “Beeldende begeleiding van palliatieve patiënten en hun naasten in het hospice”. Mede dankzij subsidie van KWF Kankerbestrijding hebben we in acht hospices beeldende begeleiding kunnen implementeren. Het projectjaar heeft landelijk een ontwikkeling in gang gezet. Het “Netwerk Beeldende begeleiding in de laatste levensfase” is opgericht in 2016. Momenteel is Beeldende begeleiding in een groeiend aantal hospices een mogelijkheid voor gasten/bewoners en hun naasten.

Mijn missie

Het is mijn missie om als beeldend begeleider een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van mensen in de laatste levensfase en hun naasten door het bieden van emotionele ondersteuning en het faciliteren van prettige en ontspannen momenten.

Om mijn vakkennis up-to-date te houden volgde ik de afgelopen jaren diverse scholingen op gebied van verlies en rouw o.a. bij de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht, het RINO en  Leerhuizen Palliatieve Zorg te Rotterdam. De opleiding Stervensbegeleiding bij het NIS te Utrecht heeft mijn werk verdieping gegeven. De zesdaagse bijscholing Presentie bracht me nog meer verfijning in het aansluiten en afstemmen. Het volgen van twee modules bij de Celebrantenopleiding van de Universiteit van Humanistiek gaf me inspiratie op het vlak van levenseinderituelen.

Maar het meest ben ik “geschoold” door alle mensen die ik heb ontmoet in de hospices. Ik ben intens dankbaar voor deze ontmoetingen. Dat ik deze mensen nabij heb mogen zijn en heb mogen begeleiden heeft me gevormd als mens en als Beeldend begeleider.

Tarieven

Beeldende begeleiding van cliënten

Beeldende begeleiding (individueel of samen met naasten) 35,- per half uur
(exclusief materiaal en reiskosten)
Plek van verblijf

Voor leidinggevenden: Ondersteuning bij inbedden Beeldende begeleiding

Presentatie over Beeldende begeleiding 120 euro
(exclusief reiskosten)
In uw organisatie
Adviesgesprek over inbedden Beeldende begeleiding in uw organisatie 100 euro per uur Praktijkruimte te Heemstede of via Zoom

Voor aspirant Beeldend begeleiders

Individuele coaching rond een vraag of thema
90 euro per uur Praktijkruimte te Heemstede of (deels) via Zoom
Individuele scholing Beeldende begeleiding (10 sessies van 2 uur)
1200 euro
(inclusief boek ‘Beeldende begeleiding in de laatste levensfase. Als woorden tekort schieten’ en reader)
Praktijkruimte te Heemstede, of (deels) via Zoom
Tiendaagse Leergang 1645 euro
(inclusief koffie/thee, reader Leergang Beeldende begeleiding en het beeldend materiaal dat wordt gebruikt op de opleidingsdagen. Exclusief lunch en
beeldend materiaal nodig voor thuisopdrachten.)
Inloophuis Kennemerland (Santpoort Noord)

 

Wees welkom om te reageren

Bent u geïnteresseerd in Beeldende begeleiding of heeft u andere vragen?